Corona

Zoals jullie weten vangen we deze dagen een fractie op van de kinderen die normaal gesproken komen. Het is dan ook rustig op ’t Blauwe Kieltje. De 7 kinderen die we vandaag opvangen zijn zorgeloos aan het spelen.

In hun kleine wereld is er geen corona-virus en dat is misschien maar goed ook; het valt ook niet goed uit te leggen waarom er zo weinig kinderen zijn om mee te spelen. Er klinkt geen ‘olifantje in het bos’, geen ‘zo gaat de molen’. De puzzels staan onaangeroerd in de kast. We hebben ‘m opgeruimd, net als de keuken en de voorraadkast, maar zoveel liever ruimen we jullie speelgoed op, aan het einde van de dag nadat we jullie en je ouders hebben uitgezwaaid bij het raam.

Op de groep, waar jullie elke dag wel een keer of vijf doorheen rennen en wij dan een keer of vijf zeggen dat jullie moeten lopen in plaats van rennen, is het leeg.

Maar wij zijn er nog. En wij blijven hier net zolang totdat jullie er allemaal weer zijn. Om in de plassen te stampen, om fruitschillen bij Liesje en Roosje te brengen of om de kliko’s op te halen. In gedachte zijn jullie niet verder dan anderhalve centimeter bij ons vandaan!

Tot gauw 🙂

Reacties uitgeschakeld voor Corona