Aanmelden

Aanmelden
Of ’t Blauwe Kieltje bij je past is zeker zo belangrijk als dat we plaats hebben en daarom nodigen we je van harte uit om een kijkje te komen nemen. Bel ons gerust op 0343-481840 of stuur een mail naar info@blauwekieltje.nl om een afspraak te maken. Jullie zijn van harte welkom!

Procedure na aanmelding

Wanneer de informatie op onze website, de rondleiding en kennismaking je een goede indruk heeft gegeven kun je je kind inschrijven voor de opvang. Nadat wij het inschrijfformulier volledig ingevuld en ondertekend hebben ontvangen kijken wij of de door u gewenste opvang nog steeds mogelijk is. Indien nodig nemen wij telefonisch contact met u op om te overleggen. U krijgt daarna een bevestiging van ons, waarna de inschrijving definitief is.

Bij de inschrijving van een baby houden we er rekening mee dat een zwangerschap en een bevallingsverlof anders kunnen lopen dan verwacht. We houden de gewenste startdatum aan in onze planning, maar in de praktijk sluiten we voor de ’echte’ startdatum aan bij de situatie en wensen op dat moment.

Intakegesprek
Ongeveer vier weken voor de eerste opvangdag nemen wij contact met u op om een afspraak te maken voor het uitgebreide intakegesprek. Dit gesprek is bedoeld om praktische zaken, zoals (slaap)ritmes, eetgewoontes en eventuele bijzonderheden betreffende uw kind te bespreken.  Tijdens dit gesprek krijgen de ouders ook veel informatie (mee) over ’t Blauwe Kieltje en is er de mogelijkheid tot het stellen van specifieke vragen. Na het intakegesprek maken we afspraken voor een volgend wenmoment voor de ouders én het kind.

Wennen op ’t Blauwe Kieltje
Op ’t Blauwe Kieltje willen wij alle wenmomenten die tijdens de procedure van aanmelden en plaatsen mogelijk zijn ten volle benutten. Dit begint al bij de kennismaking en rondleiding als ouders en kind voor de eerste keer in contact komen met de pedagogisch medewerkers en de kinderen op ’t Blauwe Kieltje. Bij het tweede wenmoment, tijdens het intakegesprek,  krijgt het kind de mogelijkheid om in de nabijheid van de ouders, en op eigen tempo,  langzaam de groep te verkennen.  Dan volgt het derde en vierde wenmoment. Op deze dagen komen de ouders speciaal voor het wenmoment hun kind naar ’t Blauwe Kieltje brengen. Als de ouders én het kind er aan toe zijn, zal de pedagogische medewerker hun helpen om een afscheidsritueel te ontwikkelen.

IMG_0511