Vies worden mag bij ’t Blauwe Kieltje

Bij kinderdagverblijf ’t Blauwe Kieltje worden kinderen soms een beetje vies van het buiten spelen. Tijdens de landelijke Modderdag wordt het zelfs de kinderen te gortig. Water en zand is heerlijk, maar een modderbad……

Voorzichtig kruipt een kind over de rand van het modderbad, haar voeten zuigen vast en de blubber kruipt tussen haar tenen. Is dit nou lekker of niet, zie je haar denken. Het meisje wil één hand schoon houden, maar opeens is ze even uit balans en grijpt met beide handen in een modderplas! Allebei haar handen vies, voeten smerig en dan … gaan alle remmen los. Nou is ze toch al vies en met een plons gaat ze met haar billen in het modderbad zitten! ‘Mijn kleren mogen niet vies worden’, zegt Wesley aan het begin van de middag. Het spelen is te leuk en algauw vliegt de blubberpap om zijn oren. Er wordt een spiegel voor zijn neus gehouden. Kijk eens hoe vies je bent, vraagt Petra. Het jongetje schatert het uit van plezier en duikt nog eens de modderpoel in. Want lekker vies worden mag op Modderdag! De papa’s en mama’s kijken een beetje jaloers naar de genietende kinderen. Wat is ‘het kind’ zijn bij ‘t Blauwe Kieltje toch leuk!

Nationale ModderDag 2014

Het is wetenschappelijk aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert Via ModderDag laten we de kinderen in aanraking komen met de natuur. Niet alleen omdat het leerzaam is, maar vooral heel leuk’, aldus Evelien Blaauwendraat, eigenaar van kinderdagverblijf ’t Blauwe Kieltje. Spelletjes met zand en water zijn eindeloos. Kleine kinderen voelen met hun hele lichaam de textuur van het natte zand. Peuters bakken taartjes met modder en roeren in een grote teil met moddersoep. Kortom: kinderen kunnen hun energie, creativiteit en inlevingsvermogen kwijt in het modderspel.

Reacties uitgeschakeld voor Vies worden mag bij ’t Blauwe Kieltje